Back

Plateau Laneway/Carriage House

Date: 2018-2019
Type: Design, Build
Location: Squamish, BC

The backyard space for this 750 sf carriage house was located on a piece of land that was accessed by a steep grade at the back of the house. Part of the scope was to design and build a pathway access with stairs and landings to reach the laneway house itself, perched high above the elevation of the house, and provide the access to road and driveway. The project also included a wraparound deck to the laneway house. The added challenge of accessing the site was what proved to be the most challenging aspect of this project but with a resourceful crew and the help of a few machines, we were able to bring this project to life in four short months. It’s now an income property that now boasts some of the nicest views around!

There is a better way to build.