Back

Glacierview

Date: 2018-2020
Type: Build/Renovation
Location: Squamish, BC

This project is the definition of a transformation! The house was built in the early 90’s and was designed with a completely different aesthetic in mind than the current home owners were looking for. They weren’t able to build a similar sized building on this lot with the current setbacks, so we stripped the existing house right back to the studs.

This lot has a gorgeous view of Squamish and Howe Sound but wasn’t capitalizing on it. We applied for a variance to allow for a large rear deck/outdoor living space which really drove most of the design layout on the main floor. The clients were very involved with us throughout the design stages and it definitely shows. Their personal style and taste is apparent throughout many of the unique details of this updated home. With 3 large format bi-fold doors, the area between the modern kitchen and the outdoor living space blends seamlessly. With an 18’ centre island it’s very obvious where the heart of the home is located!

There is a beautiful two bedroom suite on the lowest floor of the house that walks out into the back yard, which will produce income for years to come.  With new hydronic in floor heating, a new air conditioner and a high efficiency HRV system, this house will be comfortable for everyone for years to come.

Check back soon for more updates!